Kıbrıs Developments
Lapta Yürüyüş Yolu

Lapta Yürüyüş Yolu

Yazar: Erol Sarı
İLHAM

Yürümenin aslında insan hayatının hangi kısmında yer aldığını, bizim için anlamını düşündüğümüzde, eminim attığımız adımların anlamı bir başka oluyordur...

Birçok filozofun, öğretinin ve hatta modern psikolojinin, bu en basit ve işlevsel insan hareketlerinden birini olumlu bir yere koyduğunu biliyoruz. Hele hele günde 10.000 adım atmanın en minimum sağlıklı yaşam koşullarından biri sayıldığı bu zamanlarda, size attığınız adımlara değecek harika bir yürüyüş rotası önerim var.

 

Eğer siz de benim gibi yürümeyi sevenlerdenseniz ve hatta benim gibi coğrafya bölümü mezunu birisiyseniz, en sade yürüyüş parkurunun bile kendine has doğal bilgilerle dopdolu olduğunu fark etmeniz an meselesidir. O zaman hadi diyelim ve bir yanı dağlara bakan, bir yanı denizin kıyısında olan eşsiz Lapta sahil yolunu birlikte keşfedelim.

Kıbrıs Developments

Günün temposuna ayak uydurun…

 

Gün doğumundan gün batımına, herkesin yürümeyi tercih ettiği saatler farklı! Lapta sahil yolunda özellikle yaz aylarında, sabah erken ve akşam üzeri saatleri, hem yenilenmek hem de dinlenmek için en güzel tercih. İster tek başınıza, ister köpeğinizle veya isterseniz ailenizle… Bana göre falezlerin üzerindeki tahta köprülerde yürüdükçe ve denizin değişen mavisine tanıklık ettikçe, bu parkur kendini daha da sevdiriyor.

 

Sizi serinletecek birkaç coğrafi bilgi paylaşmazsam olmaz. Biliyorsunuz, günlük rüzgârlar soğuk havadan sıcağa doğru eser. Gündüzleri, deniz daha ısınmadığından sabah meltemi denizden karaya doğru eserken; akşamları ise kara soğumaya başlarken, deniz daha yeni yeni ısınmıştır ve meltem karadan denize doğru püfür püfür bir yolculuk yapar. Bu bilgiler ışığında, Lapta sahilindeki yürüyüşlerin sabah ve akşam ne kadar farklı ve zengin olduğunu duyularınızla yepyeni bir şekilde deneyimleyebilirsiniz.

Kıbrıs Developments

Lapta sahil yolunda özellikle yaz aylarında, sabah erken ve akşam üzeri saatleri, hem yenilenmek hem de dinlenmek için en güzel tercih.

Bir gün nasıl zenginleşir?

 

Lapta yürüyüş yolu, “Sabah yürüyeceğim!” Motivasyon için Kıbrıs’ta en eşsiz rotalardan biri. Hatta daha da iddialı olup, “Sabah güneşin doğuşunu izleyeceğim!” diyenleri de ruhen doyuracak cinsten bir yer. Bir de buna balık da tutabileceğinizi eklesem? Herhâlde güne erken başlamayı sevenlerin kalbini kazanmış olmalıyım. Hem yeni bir günü böyle karşılamak ve sadece mis gibi denizin kokusunu içine çekmekten daha güzel ne olabilir ki?

Kıbrıs Developments

Bu yolun zenginliği burada da bitmiyor aslında. Akşamları güneşi burada batırmak isteyenleri de ayrı bir yürüyüş enerjisi bekliyor. İster tek başına günün yorgunluğunu atmak için, ister dostlarla hafta sonunda bir keyif molası vermek için olsun, doğrusu mehtabın güzelliğini buradan izlemek de bir başka oluyor… Dalgaların seslendirmesi eşliğinde Kıbrıs’ın doğası, gün ışığında bir başka, ay ışığında bir başka güzel

Kıbrıs Developments

Motivasyon için Kıbrıs’ta en eşsiz rotalardan biri.

about-us banner

Şöyle oturmaz mıydınız?

 

İnsan o kadar yürüyüşten sonra şöyle manzaraya karşı oturup dinlenmek de istiyor. Yapılaşmanın çok fazla olmadığı Lapta yürüyüş yolundayken mola zamanı geldiğinde kendine has kafe ve restoranlar sizi bekliyor. Yolun Eski Kıbrıs fotoğraflarıyla dolu kafesinde enfes Kıbrıs limonatası içebilir, kahve yanında hellimlinin tadını çıkarabilir veya yürüyüşle birlikte hak edilen o ödül dondurmasını afiyetle yiyebilirsiniz. Veya sahil yoluna yakışan balık restoranlarında sevdiklerinizle birlikte güzel bir yemekle günü renklendirebilirsiniz.

 

Lapta yürüyüş yolunu eşsiz kılan bir diğer özelliği de konumu elbette. Alsancak Milli Parkı’nın nemli olduğu zamanlarda bile Lapta yürüyüş yolu bir ferahlama noktası haline gelir. İnsanın bazen sırf o ferahlığı hissetmek için bile Lapta Yürüyüş yoluna gidesi gelir.

 

Yürümek ruhumuza da bedenimize de zihnimize de her zaman iyi gelir. Her mevsim ayrı güzelliği, hem sakinliği hem de coşkulu deniziyle Lapta sahil yolu enerjimize enerji katmak için bizi bekliyor.


Erol Sarı
Kıbrıs Development
SHARE POST

Benzer Gönderiler

Alsancak

Alsancak

Yazar: Harper Özbirim

Kıbrıs'ın Endemik Florası

Kıbrıs'ın Endemik Florası